חזרה

ביופסית צוואר הרחם

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב

צוואר הרחם הוא החלק הנמוך והצר של הרחם, המקשר בין חלל הנרתיק ובין חלל הרחם. ביופסיה מצוואר הרחם היא פעולה בה מסירים פיסת רקמה מצוואר הרחם על מנת לשלוח אותה למעבדה. במעבדה ניתן לבחון אם קיימת בה אי סדירות, מצב טרום-סרטני או סרטן.

ביופסיות מצוואר הרחם יכולות להתבצע במספר אופנים. במהלך הביופסיה ניתן לקחת דגימה של הרקמה החשודה כלא תקינה או להסיר אותה במלואה. בחלק מהמקרים ניתן לטפל כבר בזמן הביופסיה בתאי רקמה שעלולים להפוך לסרטניים ולהסיר גם אותם.

מתי צריך לבצע ביופסיה?

הרופא/ה המטפל/ת בך יכול/ה להפנותך לקולפוסקופיה (בדיקה בה מסתכלים לתוך צוואר הרחם באמצעות מיקרוסקופ מיוחד) או לביופסיה של צוואר הרחם, כמספר שבועות לאחר ביצוע בדיקת סקר לסרטן צוואר הרחם (PAP smear), במידה ובבדיקת הסקר נמצאו תאים שנראים לא תקינים, או אם בזמן ביצוע בדיקת הסקר הרופא/ה חשב/ה שצוואר הרחם מצריך את הפעולה.

לעיתים יש צורך בביופסיה גם בגלל מספר בדיקות סקר שלא העלו תשובה ברורה בנוגע למצב הצוואר. ניתן לבצע קולפוסקופיה גם על מנת לזהות את הסיבה לדימום נרתיקי חריג (כמו דימום אחרי משגל).

מהלך הפרוצדורה

הפרוצדורה מבוצעת במסגרת המרפאה הגינקולוגית, בהכרה, והתזמון האופטימלי עבורה הוא לא בזמן הווסת, כך שניתן לראות את צוואר הרחם במלואו.

בדומה לבדיקת אגן שגרתית אצל רופא הנשים, את תשכבי על גבך עם רגליים מורמות ומונחות על מסעדים מותאמים. לאחר הרחבת הנרתיק עם ספקולום, יוכנס לתוכו קולפוסקופ, המאפשר לבחון בדקדקנות את מראה צוואר הרחם. באמצעות תמיסה מיוחדת שתונח באזור, הרופא/ה יוכל/תוכל לראות בצורה בולטת יותר את האזורים החשודים.

מהאזורים שנראים חשודים תילקח דגימה באמצעות להב מעגלי, קרן לייזר או טכניקה דמוית גרידה.

הבדיקה אורכת כרבע שעה.

הכנה לפרוצדורה

לפני הפרוצדורה תיבדקי ביסודיות על ידי גינקולוג/ית מומחה/ית, וכן ייבחנו תיקך הרפואי ובדיקות קודמות שערכת.

התאוששות לאחר הפרוצדורה

כאמור, לאחר מספר דקות מנוחה תוכלי לחזור לביתך. את עלולה להרגיש אי-נוחות לאחר שהביופסיה מבוצעת. משככי כאבים נפוצים יכולים להקל על התחושה. חשוב להקפיד על הנחיות הצוות לאחר הביופסיה. מעט דימום והפרשה נרתיקית אפשריים עד שבעה ימים אחרי הפרוצדורה. במידה ואת עדיין מקבלת ווסתות, הווסת הבאה אמורה להגיע באופן סדיר.

סיבוכים אפשריים

סיבוכים אפשריים אחרי ביופסיה מצוואר הרחם כוללים זיהום מקומי או דימום. במידה ואת עדיין בגיל הפוריות, חשוב לדעת שסוג מסוים של ביופסיות מצוואר הרחם עלול להגביר את הסיכוי לפגיעה בפוריות ולהפלה. הרופא/ה ישמחו לספק לך מידע נוסף.

יש לפנות לטיפול רפואי במידה ויש דימום כבד, כאבים שהולכים ומתגברים, הפרשות בעלות ריח רע מהנרתיק ועליית חום.

נשמח לעמוד לשירותכם

שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.

 

שדות המסומנים ב* הינם שדות חובה

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב